top of page
María Teresa Andruetto

Författaren María Teresa Andruetto föddes i Arroyo Cabral i Cordoba, Argentina.

Förutom böcker för barn och ungdom skriver hon även dikter, romaner och dramatik.

Hon har bland annat  fått White Ravens-utmärkelse, lyfts fram av ALIJA, alltså argentinska IBBY och även utsetts att ingå IBBY Honor List. Andra priser som kan nämnas är tex  Ibero-Amerikanska SM i barn-/ungdomslitteratur för sitt livsverk och inte minst HC Andersen-priset 2012.

 

Länk till video med och om María Teresa Andruetto, producerad av Centro de Difusión e investigación de la Literatura Infantil y Juvenil (CEDILIJ), i samand med HC Andersen-priset 2012. 

http://vimeo.com/61092532

Gerald Espinoza.jpg
Gerald Espinoza

Gerald Espinoza från Venezuela är illustratör och bildkonstnär med inriktning på bilderböcker. Han är också författare och illustratör av sina egna böcker. 

 

Några av de utmärkelser som hans arbete har fått är IBBY Honour-list 2005, The White Ravens 2005 ("Gallo Galí Galo") och vinnare av den 12:e upplagan av Catálogo Iberoamérica Ilustra-tävlingen (2021).

 

Gerald har illustrerat folksagor, barnberättelser och bokomslag för förlag som tex SM, Random House och Ekare. Han har också ställt ut sina verk på konstgallerier och utställningar i olika länder.

Yael Frankel

Författaren och illustratören Yael Frankel är född i Buenos Aires, Argentina, 1967.
Hon har publicerat böcker i sitt hemland, i Frankrike, Italien, Spanien, Kina, Sydkorea, Colombia och Chile.

Boken Un hueco ingår i IBBY:s katalog Outstanding Books år 2017.

A Simple Vista, utgiven av Amanuta, Chile, valdes år 2015 ut för White Raven-katalogen, kurerad av International Youth Library (IYL) i München, Tyskland. Boken Contame más har tilldelats pris för bästa bok av ALIJA IBBY Argentina, 2017.


Hennes illustrationer till boken El ascensor, utgiven av Limonero, Argentina, har vunnit första pris på Sharjah Children's Literature Festival, Förenade Arabemiraten, 2019. Samma år prisades boken på International Fair of the Moscow Children's. Bok.

 

Yael har också blivit utvald att ställa ut sina verk på Bolognamässan både 2016 och 2017.

Kika in hos Yael  Frankel i hennes studio i Buenos Aires. 

bottom of page